Een greep uit onze opdrachten van schooljaar 2017/2018:

Iglo’s bouwen van suiker (groep 5). De iglo moet rond worden en bovenaan sluiten, een kleine opening erin en stevig gebouwd zijn. Door middel van poedersuiker en water (cement) bouwen de kinderen aan deze opdracht. Welke constructie is het beste en hoe voorkom ik dat de iglo halverwege instort, hoe krijg ik hem sluitend zodat er een dak inzit? Allemaal technische onderdelen waar de kinderen mee aan de slag gaan. Een hele zoete en leerzame opdracht met zeer mooie resultaten!

Gezondheidsles, meten is weten (groep 6)! Wat kun je allemaal meten, hoe doe je dat en hoe reken je het gemiddelde uit? Bij deze les hebben wij meerdere onderdelen om te ontdekken. Jouw hartslag beluisteren in rust en na inspanning en daarbij het zuurstofgehalte bekijken, een ogentest, de lengte en het gewicht meten en wegen, de longinhoud meten met behulp van water en een fles, je gehoor testen door middel van een programma op de computer en een koptelefoon. Een les waarbij de kinderen zeer enthousiast en leergierig worden!

Een brug bouwen van spaghetti (groep 7). Hoe kom je van de ene oever naar de andere zonder pijlers, hoe maak je een constructie die stevig is en niet inzakt? Meten, bedenken en samenwerken. Door middel van een lijmpistool aan de slag om een mooie brug te bouwen. Een les waarbij je zeer creatief kunt zijn en na mag denken over welke techniek je gaat gebruiken.

Moways programmeren (groep 8). Computergestuurde autootjes leren programmeren. Twee aan twee met behulp van een laptop de autootjes zo programmeren dat je ze een route kunt laten rijden, obstakels vermijden, met lichten aanrijden, hoeveel graden laten we de auto draaien… Stap voor stap leer je hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

© Copyright - LOCT Zeewolde | Site geschonken door Het MediaLab